Marc leest

Leraar zijn is een roeping!

Flash-back

juni 1981

We stonden allen netjes tegen de muur van ons containerklasje. Een meneer uit het bisdom had de resultaten bij van de testen die we enkele weken eerder maakten. Toen zaten we te zweten boven enkele bundels papieren. Met een fijn geslepen HB-potlood moesten we haast chirurgisch tussen 2 horizontale lijntjes kleuren. Verbeteren was onmogelijk. Enkel een perfecte ponskaart kon de punten genereren die je behaalde.

De proclamatie begon! Ik bestierf het bijna, niet alleen omdat ik wist dat ik mijn best deed, maar ook omdat ik wat ambitie had. Ik kende mezelf redelijk goed. Rekenen was nu eenmaal niet mijn ding.

“Ruimtelijk inzicht: tweede van de klas.
Taalkundig inzicht: derde van de klas.
Wiskunde: ruim voldoende”
luidde het verdict!
Zo weerklonk het op die warme zomerdag in het containerklasje van 6B van meester Cuppens in Beringen. Met dergelijk rapport van een interdiocesaan examen kan je alleen maar fier zijn.
Ik was terecht fier!

Op weg naar huis, stopte ik even aan het begin van de Graaf van Loonstraat en keek nog eens naar het bord van het Sint Jozefcollege. “Latijn- Grieks”.

“Minister”

antwoordde ik toen meester Cuppens vroeg wat mijn toekomstplannen waren. Was het omwille van mijn onderhandelingsvermogen tijdens het putje-knikkeren? Ik speelde graag alles uit in mijn voordeel en verbaal kon ik meer dan mijn mannetje staan.

De toekomst zal het uitwijzen..

© 2019 Marc leest

Thema door Anders Norén