Marc leest

Leraar zijn is een roeping!

ouders slagen ‘slag’ thuis

Terwijl de social media ‘tilt’ slaan over het nieuws ivm het achteruitboeren van ons onderwijsniveau, lees ik hier het haast onbegrijpelijk nieuws over een leerling die terug naar school mag komen na een aanval op een leerkracht. ( lees hier )

Het verhaal heeft natuurlijk 2 kanten en de reden dat de rechter deze uitspraak zal ontegensprekelijk volledig objectief zijn gebeurd. Het geeft echter ‘netjes’ aan hoe spannend onze job aan het worden is.

Nog geen week geleden haalden wij ongevraagd het nieuws toen een leerling er mee dreigde in onze school een schoot-out te doen. Puur stoerdoenerij natuurlijk… Alleen ging ik toch ’s avonds effe googelen naar “BB-gun”. Wat dit vond men op zijn kamer.

De juridisering van ons onderwijs is er sinds het befaamde C&A – arrest* zeker niet beter op geworden en toen ik zocht naar de link voor dit artikel zag ik dat het over de taalgrens het gras zeker niet groener is. ( lees hier )

*: Dit is het befaamde C&A-arrest dat mijn bloed deed koken ( link ).

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 Marc leest

Thema door Anders Norén