Marc leest

Leraar zijn is een roeping!

Aprilfool: ons onderwijs boert achteruit

Het is een perfecte timing om met zo’n kop uit te pakken

Kwaliteit onderwijs daalt fors

De link naar het volledige artikel vindt u hier. Ikzelf lees nu geamuseerd de reacties op twitter. Ik postte het vanmorgen zelf al op facebook met de melding dat de aprilvis dit jaar gemakkelijk te vinden was in het krantenoverzicht.

Jaren geleden al schreef ik m’n bedenkingen neer over al de maatregelen die wij “moesten” nemen om kinderen met ( al dan niet aangetoonde ) leer-, leef- of zelfs gedragsproblemen te bepamperen. Destijds begon dat met een handleiding met 23 receptjes, gaande van meer tijd, altijd een rekenmachine tot het onderlijnen én voorlezen van de vraagwoorden in een toets. Door fulmineus en furieus geargumenteerd te blijven ageren op dit beleid werd het alvast terug geschroefd naar minder en betere omkadering.

De vraag blijft natuurlijk in hoeverre die kinderen die het dan écht wel kunnen gebruiken niet over dezelfde kam van lamzakken en profiteurs worden geschoren. Ik kan en mag tevreden vaststellen dat het professionalisme, en dat wordt on zo vaak onderschat, in ons schoolteam tot één van de betere van de regio mag genoemd worden.

Echter de ondoordachtheid van de rits aan ministers die onze revue passeren, maken het zo moeilijk om een goede lijn vol te houden. Ik begin hier weer niet over het M-decreet, dat deed ik hier eerder al, maar gewoon het getoeter van onze huidige minister hierop werkt weer tenenkrullend.

De hervormingen in het onderwijs staan klaar. @crevits 💬 Leerkrachten moeten de tijd hebben om de modernisering tot zich te brengen en de kwaliteit ook in de klas te kunnen blijven bieden. @VTMNIEUWS #dewegvooruit pic.twitter.com/3Kq24Ikoiw— CD&V (@cdenv) 1 april 2019

Beste mevrouw de minister…. de toekomst zal het alweer uitwijzen. Ik had graag mee aan tafel gezeten toen 2 van de meest prominente heerschappen in de ICT en IT-wereld aan uw tafel mochten horen hoe lauw u reageerde op de veranderende technologische wereld. Da’s zo een typische “Ja, maar…”- houding tov elke vernieuwing.

De “hervormingen”… Iets met #wijn en #zakken suist door m’n hoofd! Echt waar!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 Marc leest

Thema door Anders Norén