Marc leest

Leraar zijn is een roeping!

Geert Noels kijkt in z’n glazen bol

Naar aanleiding van 2019 kijken enkele spraakmakende Vlamingen naar de toekomst. Geert Noels liet z’n blik vallen op het onderwijs en maakte er een niet zo’n vrolijk verhaal van.

Nu ja, wij leerkrachten, zijn er al sinds enkele ministers geleden al van overtuigd dat wij die paarden zijn die noch haver noch klaver krijgen..

U vindt zijn relaas terug in het artikel van De Tijd ( klik hier ).

Mij doet het terugdenken aan m’n tijd dat ik me er dood aan ergerde en er een manuscript op naliet, in radioprogramma’s werd geciteerd en in de “boekskes” verscheen. Het leverde me allerminst populariteit op bij m’n oversten en collega’s en leidde tot een burn-in.

Nu jaren later blijkt… dat ik het toch bij het rechte eind heb. Er is een gestuurde actie bezig om de massa gewoonweg dom te houden en via enkele geselecteerde college’s en scholen een elitaire onderstroom op te leiden. Het leidt ook tot een totaal anders lezen van het verhaal van mr. Francken en z’n elitaire school. ( zie hier )

Ik hou het voorlopig op m’n beeldspraak van #kotsmeeuw en #leervinkje en weet dat er ook nog andere haalbare oplossingen zijn, oplossingen die enkel moed en toestemming vragen!

Ook in ons onderwijs is less more!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 Marc leest

Thema door Anders Norén