Marc leest

Leraar zijn is een roeping!

Dag Frank, u geeft het op?

Beste Frank

Las ik dat u de handdoek in de ring gooit? Ik lees immers dat het 5 over 12 is voor onze aarde?
[ link ]

Terwijl ik mij tot u richt, weerklinkt in mijn achterhoofd de laatste boodschap van Wubbo Ockels; één van mijn helden uit mijn jeugdjaren trouwens, dit even ter zijde.
Op zijn sterfbed vergeleek hij onze aarde met een ernstig zieke persoon. Hijzelf neemt het woord cancer in de mond.

Welnu, zeker in mijn rol en taak als leerkracht voel ik me aangesproken.

Vorig jaar vertaalde ik dat in het motiveren voor het aanplanten van bomen in de Sahel. Het kan een vlindereffect veroorzaken, zo’n onooglijk klein bos in Senegal. Maar voor mij is het een logische vertaling van het noeste werk van OZG, ondernemers zonder grenzen. Het hoofddoel is immers een agro-landbouwsysteem te voorzien voor de lokale bevolking. Als dan mocht blijken dat meerdere slim gelokaliseerde agrobossen een hydrologisch corridor in gang zetten, het zij dan zo. Het is alvast mijn geloof in de ITCZ, waarbij ik wel de nodige kritische bedenkingen krijg van uw collega’s.
Niet proberen is a priori verliezen!
[link]

Als u de documentaire Before The Flood opnieuw bekijkt, moet u eens doorspoelen tot aan het interview met die andere astronaut, ook overleden aan kanker. Als hij het heeft over de wereldwijde neerslaghoeveelheden, moet u even letten op het scherm meekijken over zijn linkerschouder. U kan daar even een schimp zien van ‘wat’ regenval in het westelijk deel van de Sahel. Het is een kleine opflakkering tijdens de doorkomst van de eerder genoemde wolkenband.

Welnu, ikzelf blijf geloven dat we onze moeder aarde kunnen genezen. Daarom maak ik gebruik van de de metafoor dat het aanplanten van bossen op dorre plekken een soort van chemotherapie is.

Daarom vraag ik u, als peter van KOTK: Geef het niet op! Ik werk aan een vervolg van het succes van onze schoolactiviteit in 2018.
Het was maar 1 actie in 1 school, stel u eens voor dat dit eens 1 keer in alle scholen zou gebeuren?! Van een agroforest gesproken dan…

Mocht ik meedoen aan het programma “1 jaar later” dan wist ik het wel hoor! Ik zou dan graag binnen het jaar naast Leonardo staan en hem zeggen: “U have the money, but no plan? I have a plan, but no money! Let’s put our heads together.”

Marc Bellinkx

leerkracht aardrijkskunde
infondernemer
certreeficaatbedenker [ meer uitleg ]

Intussen kreeg ik al antwoord van Frank en neen, hij geeft het inderdaad niet op!

 

 

imagecredit: wikipedia

ps Frank, als u wil, plaats ik een meer recente foto van u, maar door de perikelen van de pedante Permissionmachine praktijken kon ik enkel deze foto gebruiken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 Marc leest

Thema door Anders Norén